Dobro došli u Aziju

Sadržaj mogu videti samo članovi. Postani član!
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
most voted
newest oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Marica
11 years ago

Nadam se da si do sada vec uspela da se transportujes do zeljene destinacije. Postoji u Kambodzi jezero Tonle Sap u koje se uliva/ odliva istoimena reka, u zavisnosti od vodostaja Mekonga. Eto, mozda bi domacin voleo da zna da Chagan nije usamljena na ovome svetu i da ima srodnu dusu negde u Kambodzi 🙂 Posle ova dva poslednja posta, dodje mi da se spakujem i krenem put Kazahstana samo zarad ljudi. Prosto mi je neverovatno da iko moze svojim gostoprimstvom prici Turcima. Moze biti da usled silnog menjanja stanista nomadi najbolje razumeju nevolju putnika. Posebno po tim azijskim prostranstvima… Read more »

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  Marica

Marice, ne mogu da javim mom domacinu ali memorisem i nadam se da cu biti u prilici da je vidim, kad budem u Kambodzi jednog dana 🙂
A sto se tice gostoljubivosti, nisu kao Truci, Turci su ipak sampioni. Na severu Kazahstana su neuporedivo gostoljubiviji, mozda zato sto je sever nekako i nerazvijeniji i vise se odrzao taj nomadski mentalitet. Ne znam. Jos je rano da zakljucim

OrionArm
OrionArm
11 years ago

Ako ništa drugo, sa obzirom na otklon vremena kad pišeš tekst i postavljaš, čini mi se da je sasvim ok da se čovek smeje, nadam se? Super priča i, u suštini još vrlo prikladan naslov, realan 🙂 nadalje znaš šta te očekuje. Slike si postavila pre neki dan i kod jurte me baš zasvrbelo da pitam što se pa obazireš na zabrane fotografisanja u muzejima, manj’ ako te nije pratio neki kerber i nisu tražili neko dodatno plaćanje, kad tamo… Vrlo ‘likovno’ stanište, istina, samo sa obzirom na pol, ja ipak ne bih čeznula za tim vremenima, osim u slučaju… Read more »

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  OrionArm

Orion, ma slobodno se smej, i meni je sad smesno, a onda sam bila besna, grrr!

DiImama
DiImama
11 years ago

Slike su fenomenalne, uvek se obradujem kad vidim tvoj post.
Bravo devojko, samo napred!

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  DiImama

Hvala DiImama!

baki
baki
11 years ago

Sa velikim interesovanjem pratim tvoje putovanje i ovaj deo kroz Kazahstan mi je baš zanimljiv, posebno zato što sam se nedavno vratio sa turneje po Uzbekistanu, a tom prilikom sam proveo i nekih nedelju dana u Kazahstanu (Alma Ata, Turkestan, Atirau). Gotovo sve vreme sam išao vozovima i gotovo svaki put sam imao problem sa kupovinom karata, pošto su uglavnom bile rasprodate. Morao sam da promenim nekih desetak vozovo da bi uspeo da stignem gde sam isplanirao. I ja nisam znao ovo sa vremenskim zonama i da se računa po jednom centralnom, ali su mi na svu sreću to naglasili… Read more »

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  baki

Zdravo Baki, i meni su na stanici rekli da voz polazi u 03.38 ali onako usput, pa sam ja posle, kad sam se preslisavala, pomislila d anisma dobro cula i da je sigurno tacno to sto pise na karti – 04.38 🙂

Zloćko
Zloćko
11 years ago

Ako ti nešto znači, ovaj post ti je nekako najbolji i najzreliji od svih koje si napisala. Obavezno piši još više, da ne izađeš iz forme, a i mi da imamo šta da pročitamo. Srećan ti put!!!!

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  Zloćko

Zlocko, znaci. Hvala!

Nenad
Nenad
11 years ago

Lep post, ali ga ipak ne bih uzdizao u nebesa – ima jos mnogo lepih iz proslosti. Hteo bih ipak da ti pozelim dobrodoslicu u KAZAHSTAN, a to da si presla granicu sa Azijom – pa nije ti prvi put pa od toga da pravimo slavlje. Ako se ne varam, cela Turska u kojoj si proletos boravila je Azija, pa onda i Gruzija je vise nego Azija… , jos ces se ti naprelaziti tih kontinentalnih granica ihahaj dok ne obidjes krug oko nase predivne planete. Uzivaj!

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  Nenad

Nenade, meni sve te zemlje koje si pobrojao: i Turska i gruzija i deo Rusije koji sam posetila deluju više kao evropski kontinent. Možda zato što sam ovde prvi put videla toliko Azijanata, dok ih je u prethodnim zemljama bilo u manjini u odnosu na evropejski rasni tip.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x