Plan za 2013.


Pošto sam ja, je l’ da, jedan seriozni cikloputnik, napravila sam orijentacioni plan vožnje za sledeću godinu. On, tj. plan,zavisiće naravno od viza i još koječega (što je drugo ime za novac), ali s ponosom ističem da sam ovog leta javno napisala kako nameravam da za Novu godinu budem u Laosu — i evo me zaista tu. Elem,bilo bi fenomenalno, neverovatno, nezaboravno.. .ako bi neko u istom intervalu dolazio u isti deo sveta i mi se kao slučajno sreli, makar da popijemo piće (ja častim), a tek ako bi poneo i bicikl i pedalao sa mnom neko vreme — ma to bi bio doživljaj vredan pamćenja i priče).
Januar — Laos, Vijetanam
Februar — Vijetnam, Kambodza
Mart — Kambodža, Tajand
April — Tajland, Indija (avionom Bangkok-Kalkuta, 55 evra:) jerbo se kroz Burmu ne može kopnom
Maj — Sever Indije, Džamu i Kašmir
Jun, jul, avgust — Nepal i Tibet (potonji ukoliko ponovo dozvole da se tamo ide solo, i to na bajsu)
Septembar, oktobar – Indija, ka jugu, a možda i Šri Lanka
Novembar — Tajland (a prethodno možda Burma, ukoliko se i tamo nešto promeni)
Decembar — Malezija, Singapur

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
most voted
newest oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Voja
Voja
11 years ago

Drzim pesnice da se ovaj plan ostvari. Lepo se provedi na doceku 2013. u Laosu.

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  Voja

Hvala, Vojo! Nema ovde dočeka, ovo je malo mesto sa zemljanim ulicama 🙂

Bruno
11 years ago

Sta ce biti sa biciklom ako budes putovala avionom? 😀

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  Bruno

Bruno, pretpostavljam da se šališ?

Tomislav
11 years ago

Pratim te skoro od pocetka i cesto zamisljam kako je sve to dok pises o svojim putovanjima. Nekad kada legnem, pitam se kako je tebi dok su noci duge i hladne, a mi svi koji te citamo lezimo u toplom krevetu. Kako god, ja bi volio da mogu putovati s tobom i da sada trazis suptunika, ja bi rado krenuo na put, ali kako si vec u Laosu, to je stvarno predaleko od Bosne gdje ja zivim 😉 Veliki pozdrav iz Banja Luke!

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  Tomislav

Mašem Banjaluci i želim srećnu Novu! A ovde je sad pretoplo, skuvah se a još idem južnije. Vama je hladno, kako li podnosite bosansku zimu!

vlada
vlada
11 years ago

Super je plan. Aj nek ti srecna Nova pa se javni kad stignes!!

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  vlada

Vladooooooo! Srećna vam Nva godina! Ja sam zaglavila u nekom smešnom malom mestu za Novaka, ali ispalo je okej 🙂 Ljubim, grlim, mašem… Sutra nastavljam dalje i imaću net tek za nedelju dana. Uživajte ako ste još na Tajlandu!

Vesna
Vesna
11 years ago

Srecna Nova! Pa da nadjes drustvo dvotockasa za ovakav impresivan plan!

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  Vesna

Draga VEsna, znam da je želja od srca, ali, moram da te razočaram. Bila sam, naime, našla društvo (pisaću već u narednom tekstu za koji dan) ali sam shvatila da ja u stvari ne želim društvo, ne treba mi. Okej, neki deo ture i to bi bilo super da bude neko naše gore list, kao što se dogovaram sa drugarom da vozimo po Nepalu zajendo, ali, veruj mi, uopšte mi ne treba neki tamoi stranac s kojim moram da se usklađujem i da pravim gomilu kompromisa. I otkad sam sama, najmanje sam sama, veruj mi. Mnogo sam bila usamljenija dok… Read more »

Sasa
Sasa
11 years ago

Zaobicices Sri Lanku?

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  Sasa

Necu, nisi citao tekst ispod prikaza.

Vesna
Vesna
11 years ago

Snezo u potpunosti te razumem sto nisi “luda” za drustvom. Tesko je praviti iznova kompromise, posebno posto evo vec godinu dana sama putujes po svijetu na biciklu. Uh, da je meni malo te slobode, ne bih se zalila.

Aleksandar
Aleksandar
11 years ago

Draga Snezana, Zivim sa porodicom u Kanchanaburiju, Thailand. Mislim da ti je uz put, prateci tvoj plan za 2013.godinu. Ovo je lep, mali gradic ( most na reci Kwaj). Pored moje porodice, ja sam iz Kraljeva, neces da verujes, u ovom gradicu zivi i jedna Beogradjanka- takodje Snezana! radovalo bi nas da svratis, da odmoris i da se malo opustis…ne boj se, necemo da te smaramo! Mozda neki rostilj, hladno picence, muzika i malo smeha. Imaces svoj prostor za smestaj, a ako si navikla na sator, ima mesta, rastvoricemo ga u tvojoj sobi. Pored toga, mogli bi da malo pregledamo… Read more »

Aleksandar
Aleksandar
11 years ago

Eh, uzbudjenje pa zaboravih! Mi bi dosli da te pokupimo, odakle god hoces. Budes li raspolozena da svratis, javi, te cemo se nekako dogovoriti za dalje.
Opet pozdrav i najlepse zelje,
Aleksandar

Krasimir
Krasimir
11 years ago

Snezana, vi ste veoma hrabra zena-cikloturist, ja vam se divim, neznam koju rec da upotrebim, nisam bas strucan u tome, krenem da pisem, pa obrisem, puno toga bih vam rekao, ali neznam odakle da pocnem.Vidim da nam se dogadjaju iste stvari na tim putovanjima, mogao bi o tome pisati citav dan.Zato bolje je da vam ispricam kad se jednoga dana budemo sreli i upoznali, a taj dan nadam se da ce se desiti , kad se budete vracali na nasoj teritoriji. Posto ste vec navikli sami da vozite isto ko i ja , dovoljno ce biti, a velika mi je… Read more »

Snezana
Snezana
11 years ago
Reply to  Krasimir

Krašimire, hvala veliko! U Pravu ste: navikla sma već d avozim sama i savršeno mi odgovara — ne bih to sad menjala (osim ako se ne azljubim, ali to je već drugi padež:).
I ja se nadam da ćemo se sresti jednog dana.
Veliki pozdrav!

Branka
Branka
11 years ago

heeej zdravo! praticu te naravno,obrati paznju i sacuvaj koju informaciju o pesacenju :-)i pesacima preko Himalaja.. meni zbog zivljenja u Holandiji biciklo nije vise izazov ( ja samo jos nisam spavala sa biciklom).. hihihi
od srca pozdrav
Branka

18
0
Would love your thoughts, please comment.x