Mesto za odmor i pisanje knjige

(Prekoredni post 28. mart 2013)
Već duže vremena razmišljam da negde malo zastanem, odmorim se i napišem knjigu o prvom delu putovanja, onom koji je za mene bio u znaku ljubavne bajke podjednako kao i u znaku ostvarenja životnog sna. Mesto o kome sam razmišljala trebalo je da bude u zemlji gde je prilično jeftino živeti, gde nije teško produžiti vizu i da ona nije skupa, gde je sigurno i gde mi se dopada. Sve to uklopilo se u slučaju Kambodže i mesta Kep u Tajlandskom zalivu, na samom jugu zemlje, na granici sa Vijetnamom. Danas se selim u svoj novi privremeni dom i veoma sam srećna zbog toga što ću se malo duže odmoriti od pedalanja, što ću imati “svoj” krov nad glavom i gde ću moći i da radim, nadam se uspešno.
Evo mini foto-albuma o Kepu:
Kep je poznat po rakovima i zaštitni znak grada je rak:

Ležaljke na plažama, u otvorenim bungalovima koji su ujedno mesta za piknik i kafići:


Moj bungalov: soba i kupatilo. Kućica je od nabijene zemlje i ima bambusov krov. Ispred imam baštensku garnituru od kamena: sto i dve klupe. A u sobu su mi uneli radni sto i stolicu. Cena je 5$ a uz cenjkanje, na duže (mesec-dva-tri…) 4$. WiFi je postojao, ali su ga ukinuli.

Najveća riba na ovom roštilju košta 2$, ali nije ni približno tako ukusna kao laoška. A i ja više volim rečnu ribu. No zato ću tamaniti lignje koje obožavam:

Market rakova:

Treba li da kažem koliko se radujem? Dok nisam posetila ovo mesto, nisma ni znala šta tačno tražim. A kako sam ušla u Kep, zaljubila sam se u njega, posebno zato što je veoma tiho i skoro bez turista. Naime, gradić je malo nesrećno razuđen, duž obale, pa s jednog na drugi kraj ima oko 8 km, a bez centra i prečica. Većini turista to nije privlačno. A i ovo je vikend-mesto: ovde dolaze mahom Kambodžani vikendom.

Lokacija Kepa na mapi:

.
.
.

Tema ima 12 komenara.

 • Poslala/poslao: Voja | Objavljeno: 29.03.2013 21:01
  Eto, i te su se kockice slozile - da nadjes odgovarajuce mesto. Sad izglancaj tastaturu, naostri prste i opleti. Mi na ovoj strani sveta cemo da cekamo knjigu i izvirujemo na ovaj sajt. Pozdrav!
  • Poslala/poslao: Snezana | Objavljeno: 31.03.2013 05:08
   Hehe, startujem sutra. ovih dana sam pisala za moj blog (priručnik) i za Q-sphere te sutra, 1. aprtila, ali sasvim ozbiljno, krećem sa knjigom. A i pacove u bungalovu smo juče potomanili, recepcioner i ja, tako da sad imam sve uslove za rad :)
 • Poslala/poslao: Dobrotvorka | Objavljeno: 02.04.2013 22:22
  E, svala cast! Bas sam razmisljala o tome kako ti je odmor verovatno potreban! Pozdrav i uzivaj!
  • Poslala/poslao: Snezana | Objavljeno: 04.04.2013 05:16
   Ćao draga! Verovatno mi jeste potreban mada teško podnosim ostajanje na jednom mestu. Već me hvataju pundravci i da me pisanje ne drži prikovanom za stolicu, otpedalala bih odavde nakon tri dana predaha. Teško je skrasiti se nakon skoro dve godine neprestanog kretanja, ali je s druge strane i lep osećaj imati ponovo "dom", makar privremen. Inače, mesto je idealno za odmor i pisanje, jer je kao pusto ostrvo. Ovde nema šta drugo da se radi :) Veliki pozdrav i hvala na javkjanju!
 • Poslala/poslao: svetlana | Objavljeno: 04.04.2013 14:44
  Draga Snežana, Sasvim slučajno sam naletela na Vaš blog na b 92, negde početkom vikenda i od tada sasvim namerno ne prestajem da čitam,čitam...sve vraćajući se na prethodni, pa na početak, pa gledam u atlas (ništa google map), na kraju sam familiji čitala nagals sve...potpuno mi je sve nestvarno, iz ove naše hladnoaprilske,beogradske,otužne atmosfere. Šta da Vam kažem, odmorite se dobro i čuvajte se. Veliki poydrav.
 • Poslala/poslao: Snezana | Objavljeno: 07.04.2013 05:53
  Svetlana zdravo! Dobro došli na blog! Drago mi je što vas je slučajnost svratila na moje stranice, a još više što ste se zadržali i što vam se sve ovo dopada. Nadam se da ćete i ubuduće svraćati ovde :) Veliki pozdrav iz Kepa u Kambodži
 • Poslala/poslao: philippe de France | Objavljeno: 07.04.2013 10:39
  hello !!! use google to read me !!!sorry ! je viens de découvrir ton blog et forcément ton voyage !! c'est une super balade que tu réalises ! je continue donc à profiter de ton aventure pour rêver un peu !!!!!! je te souhaite du beau temps et du vent pour te pousser par temps de fatigue !!!!!! bye ! philippe
 • Poslala/poslao: Snezana | Objavljeno: 13.04.2013 03:30
  Hi Philippe! Thank you for sending me a message. I used Google Translate and understood that you like my travelling. I checked out your blog -- you really like bicycles :) Hope you'll enjoy reading my other articles as well. Regards, Snezana
 • Poslala/poslao: vlada | Objavljeno: 22.04.2013 16:31
  Cao Snezo! Nismo se odavno culi a koliko vidim vec duze tumaras po mojim omiljenim krajevima. Zavidim ti vec odavno na tome! Ne propusti da posetis Sihanoukwille, ako to vec nisi ucinila. U centru je bila jedna dobra knjizara koju je drzao jedan Italijan po imenu (cini mi se) Tony. Interesantan tip koji je jos uvek bio u starom dobrom fazonu dece cveca. Tu se moglo naci svakakvih knjiga na nekolicini jezika. U blizini te knjizare je bio jedan bar koji je licio na pravi Saloon iz straih kaubojskih filmova. Drazli su ga neki Australci koji su se ponosili najhladnijim pivom u Jugo-Istocnoj Aziji. Na plazama i pored njih ima dosta Francuza koji drze restorane, bungalove i kafice. Super su drustvance za popricati i popiti koju. Mislim da sam ja pre nekoliko godina odsedao na Serenpidity beach-u. Okolo se moglo naci bungalova za $ 5 a mozda i manje. Uz put, cuo sam da mi je neko od nasih ukrao ideju i otvorio nas bicuz tj. kafic na nekoj od tih plaza.......... Veliki pozdrav, dobar provod i vetar u ledja!
 • Poslala/poslao: Snezana | Objavljeno: 25.04.2013 05:40
  Ćao Vlado! Gde si ti sad? Australija ili si negde još dalje (ako postoji dalje)? Nisam još bila u Sihanoukvilu ali ću svakako otići.I promuvaću se svuda, i korsitiće mi ove preporuke. Ništa nisam videla od Kambodže osim Pnom Pena, jer sam iz Laosa vozila direktno na obalu, radi misije pisanja knjige :) No, kad budem završila s pisanjem, ili u pauzama, posetiću i Sihanoukvile, i Angkor i sve što ima da s evidi. Kambodža je ravna i dosadano je za pedalanje, ali šta da se radi. Inače, i ja volim ovaj deo sveta, mislim da je među najlepšim delovima naše planete. Veliki pozdrav iz misrnog Kepa!
 • Poslala/poslao: ivan | Objavljeno: 02.08.2013 10:15
  Prava avantura,piši sve bice odlicno za citati,a kad dođes blize evo ti jedno mesto za zastati i pisati!pozzrelaksacija uz welness
 • Poslala/poslao: Mirjana | Objavljeno: 05.09.2016 10:23
  Draga Snežana, Kako se približilo moje putovanje, ja ponovo izčitavam prelepe i nadasve korisne postova destinacija koje su definitivno na mom spisku. Hvala ti puno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *