Taroko kanjon, Tajvan

Taroko kanjon je verovatno najpoznatija turisticka atrakcija u Tajvanu. U sklopu nacionalnog parka, za koji je proglasena cela oblast u donjem toku reke Livu, nalazi se na desetine hajkerskih staza. Da bi se sve ispesacile, treba tri dana.
Na jeziku domorodaca, rec ‘taroko’ oznacava ljudsko bice. Nekada je kanjon bio nalaziste žada, a zbog mermernih stena naziva se i Mermerni kanjon.
Sa mojim domacinima ispesacila sam dve staze i ostale udivljena tolikom lepotom. Nije mi smetalo ni sto su veci deo tih ruta Tajvanci poplocali i osigurali ogradama, podlezuci zahtevima masovnog turizma da svakome sve bude lako dostupno.

Imali smo srece da je praznik vec prosao, tako da je bilo svega sacica posetilaca. Dzordz je isprednjacio u nameri da istrci staze koje predobro poznaje, dok je Frenka, Vidu i njenog brata vise zanimalo da ostanu na ulazu u kanjon snimajuci prilog. Tako sam imala priliku da uzivam hodajuci u svom ritmu, neometana glasovima ljudi, slusajuci samo hucanje vode i zvukove sume. Bio je to idealni zavrsetak moje tajvanske mini-ture.














Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
most voted
newest oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Marica
6 years ago

Vauuu 😀 Baš dobro izgleda! Nikad mi nije palo na pamet da idem tako “rano” na Tajvan. A ustvari, prošle godine smo presedali u Tajpeiju i baš bili iznenađeni koliko je topao februar. Moraću ovo da isplaniram za dogodine, posle kineske nove godine. Sad kad gledam ove slike, opet mi se ide 🙂 Moram ti priznati da sam totalno batalila neke duže odmore ovde po regionu. Toliko mi nedostaju planine po kojima mogu da lunjam bez vodiča i lokalnih turističkih agencija, ili hordi turista da ništa sem Japana i Tajvana u planu nemam, ni bližem ni daljem. Doduše Koreji ću… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x