Pretplata na blog

Počelo je odbrojavanje do polaska u Latinsku Ameriku 🙂 U toku su intezivne pripreme, pošto treba završiti još puno toga.

Jedna od stvari kojima se bavim u poslednje vreme je sređivanje mog bloga. Morao je da se seli na drugi hosting, pa je tu nastalo mnogo problema, ali zahvaljujući Davoru Kikinđaninu, mom administartoru, polako mu vraćamo dobar stari (i, nadam se, još bolji) izgled.

Naime, tokom puta po Latinskoj a kasnije i Severnoj Americi, putopise i reportaže objavljivaću na mom blogu. Mislim na one dugačke, iscrpne tekstove za koje mi treba ceo dan da ih napišem, da sredim fotografije i montiram video. Blog je pregledniji od Fejsbuka, nema ograničenja u rezoluciji i broju fotografija, niti podleže hirovima Fejsbukove politike o vidljivosti i nevidljivosti pojedinih objava, ne možete da propustite nove tekstove jer vam stiže obaveštenje o njima, lako je naći bilo koji stari tekst ili fotografiju…

Zbog težine samog puta, načina putovanja, sredstava, vremena, neću pisati svaki dan – ne mogu to da postignem. Ne znam da li znate da mnoge moje kolege cikloputnici imaju ljude koji pišu za njih, jer, na stranu to da li neko ima ili nema talenta, ali nikome nije lako da nakon celodnevne naporne vožnje, koja pritom traje nedeljama, mesecima pa i godinama, uveče odvoji po nekoliko sati za pisanje i sređivanje materijala. Kao pisac, ja, naravno, ne mogu da dopustim da to neko radi umesto mene. Ja volim da pišem, želim da pišem, zadovoljstvo mi je da pišem, naposletku, ja živim od pisanja.

Zato sam došla na sledeću ideju:
– Na Fejsbuku ću pisati kad god uzmognem, ali će to biti uglavnom kraće, informativne objave sa po nekoliko pratećih fotografija.
– Na mom blogu pisaću one dugačke putopisne blogove u nastavcima, koje mnogi od vas vole. Njih ću objavljivati jednom nedeljno, što zbog mog vremena, što zbog neophodnih tehničkih uslova za takav rad (ceo dan treba provesti negde gde ima struje, odmoriti se, srediti materijal, napisati, redigovati, obraditi fotografije, montirati video, podići to sve na blog, a što znači dobru net vezu).

Te crtice na Fejsbuku biće dostupne svima, kao i do sad.

Za čitanje bloga postojaće simbolična pretplata od 1 evro mesečno, koja će se plaćati za šest meseci unapred (ko želi, može odmah da se pretplati i na duže, a i na više od te sume). Kao pretplatnik, bićete registrovani, sa svojom šifrom, i imaćete pristup svim zaključanim tekstovima i ostalom sadržaju. Iskreno se nadam da će dovoljno vas hteti da čita blog koji će ga koštati manje od jedne kafe u kafiću (120 rsd mesečno, ili 720 rsd polugodišnje), jer ćete na taj način meni pomoći da pokrijem troškove tog obimnog posla: da jednom nedeljno iznajmim negde sobicu ili krevet tako da mi struja bude dostupna, da platim za brzi wifi, da mogu na miru da sedim i radim, te da vas ponedeljkom ujutru dočeka novi nastavak priče o velikoj avanturi po Latinskoj Americi, uz mnogo fotografija i video snimak.

Sav sadržaj bloga pre ovog puta ostaće otvoren i svima dostupan: svi tekstovi, galerije od početka putovanja, video snimci, korisni saveti, linkovi…

Prijavite se preko kontakt forme i u odgovoru ćete dobiti uputstvo kako da se pretplatite.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x