Januarski rezime

Januar se nekako dovukao do kraja, još koji dan i nepovratno odlazi na poleđinu kalendara. Predug mesec. Predug u svakom smislu, i po broju dana i po mnogim dešavanjima: obe Nove godine, Božić, slave… koje nikad lepše nisam provela, tek da napomenem.
U pauzama između tih raznih dešavanja, donela sam neke važne odluke i povukla par poteza koji treba da me odvedu do ostvarenja mog sna.
Na sam doček odlučila sam da mi ova godina bude ispunjena osećanjem lične sreće. Preduslov svake sreće je jaka želja i pozitivan stav. Ili, što otac Tadej reče: „Kakave su ti misli, takav ti je život.“  Prema tome, dabome – radiću na dobrim mislima od jutra do večeri.
Za Božić sam prestala da pušim, nakon 27 godina, tokom kojih nisam zabeležila nijedan jedini dan bez cigarete! Nije (bilo) lako, ali kada sam izdržala jedan dan, onaj prvi, znala sam da ću pobediti. I evo me, dvadeset i neki dan bez nikotina. Nikad više, nadam se.
Malo sam vozila onih dana kada bi se hladnoća smilovala i nakratko nam dopuštala privid prolećnog sunca i suvih staza. Najduža vožnja koju sam napravila bila je 75 km. Izgleda da sam preterala, nezagrejana i bez kondicije, pa sam zeznula staru povredu meniskusa.
I, za kraj, ono glavno: kupila sam karte za Siciliju. Moj potencijalni saputnik (i ne samo to, ali da ne prejudiciram i ne baksuziram) — Bryan, s kojim se dopisujem od oktobra, dolazi 7. marta, a 14. letimo za Palermo. Sreća, sreća, rados’! Treba li da kažem da odbrojavam dane?
.

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
most voted
newest oldest
Inline Feedbacks
View all comments
n
n
13 years ago

zaisto divno

Mile
Mile
13 years ago

Aj’ pa da nam se vratis srecna, sa lepim pricama i slikama.
Cuvaj Bryana i Brooksa, kazu da na Siciliji ima mafije. 🙂

Mirjana Kambodža
Mirjana Kambodža
8 years ago

Aaaaa…:) kad se krene od samog početka pa redom sve ide lakše 🙂 A ja počela da te maltretiram sa pitanjima a krenula od kraja…cccc, sramim se 🙂 i verujem da malo šaljivog tona nije na odmet.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x