Kamperski priručnik

[title size=”2″]Šator[/title]

Šator je kamperski krov nad glavom, nekoliko metara kvadratnih veštačkog materijala razapetog preko nosećih šipki ili ispod njih. Njegova prvenstvena namena je da nas sačuva i zaštiti od različitih vremenskih prilika, a prateća da nas sakrije od radoznalih pogleda. Sa njim u prtljagu, putnik je uvek nezavisan i slobodan. Dobar šator je lak za nošenje, jednostavan za rasklapanje, otporan na vremenske uslove i komforan čak i za duži boravak.

Izbor

DeloviDelovi šatora

Postavljanje

karikatura4

Improvizacije

natural world tent

[title size=”2″]Podloge i vreće za spavanje[/title]

Posle krova nad glavom, najbitniji delovi kamperske opreme. Bilo da ćete kampovati samo jednu noć noć ili ćete pak postati nomad koji će živeti u šatoru, podjednako je važno da spavate dobro i u toplom. U uslovima kampovanja, podloga je vaš krevet a vreća – jorgan, i od njihovog izbora zavisi kvalitet vašeg odmora.

[one_third last=”no”]

[title size=”2″]Podloge[/title]

penasta

[/one_third]

[one_third last=”no”]

[title size=”2″]Vreće[/title]

11888383-packed-sleeping-bag-on-white-background

[/one_third]

[one_third last=”yes”]

[title size=”2″]Krpljenje podloge[/title]

Repair kit

[/one_third]

[separator top=”40″ style=”shadow”]

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
most voted
newest oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Marica
10 years ago

Ala si se raspisala. Svaka čast. 🙂 Ja se ranije nisam preterano bavila šatorima jer smo uglavnom kampovali u letnjim uslovima, na pitomijim terenima, bez jakih vetrova, kiše, daleko od vode. Kada smo se pripremali za Patagoniju, znali smo da će nam trebati neki bolji šator i da sa našim starim teško da će nam kampovanje biti prijatno. Mi smo tada jednostavno krenuli po planinarskim radnjama i učili od prodavaca. Ne znam kakav je slučaj u Srbiji, ali u Nemačkoj em što svi putuju kao ludi, em izgleda da opremu prodaju strasni planinari. Te smo tako naučili more stvari od… Read more »

Petar S.
Petar S.
10 years ago

Svaka čast, iscrpno i detaljno. I vrlo poučno. A ako može i jedna mali predlog: da se naslov poglavlja Repariranje promeni u neki prigodniji i lepši – recimo Popravka.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x