Idemo dalje

Došlo je neočekivano mnogo prijatelja i poznanika da nas isprati, ali i nepoznatih, koje ne znam čak ni preko biciklističkih foruma. I svkoro svako nam je nešto doneo, mali znak pažnje umotan u najlepše želje, a neki su i simbolično “kupili” kilometre našeg puta na deonicama o kojima maštaju da voze. Hvala im svima, hvala na podršci, hvala na čitanju, hvala na tome što sanjaju sa nama naš pomalo ludi san.
Nismo stigli daleko ovog prvog dana. Zadržali smo se zbog snimanja našeg polaska za TV, a onda smo se dugo pozdravljali i opraštali sa svima. Nikada nije lako rastati se, a pogotovu ako ne znete kada ćete se opet vratiti.
Jedan deo puta s nama krenuo Mališa, a ispred Bariča sačekao nas je i Zoran, poznatiji kao Legionar-isposnik. Dopedalali smo skupa u Ub i onda pozvali Vladetu, koga poznajemo samo preko foruma Cikloberza. I on nam je doneo dar, a njegov brat Đorđe poklonio nam je noćenje u motelu sa doručkom. Eh, ovako bismo mogli putovati do kraja života.
Uveče smo razgledali crkvu Hristovog Spasenja koja je osveštana pre mesec dana. Vodič nam je bio Đorđe, inače nesvršeni teolog, koji je uspešno držao našu pažnju uprkos umoru. I na kraju, opet darovi — izabrali smo svako po neku sitnicu iz crkvene prodavnice: Brajanu se najviše dopala brojanica a meni mala ikona sv. Nikole, zaštitnika putnika.
Da li sam već rekla da je ovo bio moj najlepši rođendan?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
most voted
newest oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Homepage
12 years ago

Most suitable boyfriend speeches, or else toasts. are almost always transported eventually by means of the entire wedding party and are nonetheless required to be really fascinating, amusing and even enlightening together. finest man

1
0
Would love your thoughts, please comment.x