Lonely GEA


Ako je naslov zbunjujući, to je zato što sam ja više nego zbunjena poslednjih dana. A razlog je što Brajan i ja nećemo više nastaviti skupa. Odavde, iz Sarande, svako kreće na svoju stranu — ja ferijem na Krf, Brajan ko zna kuda. Nije važno ko je kriv i da li je kriv. Neke priče nisu predodređene za srećan završetak, uprkos najboljim željama njihovih junaka i uprkos svim naporima.
Neću pisati o svojim osećanjima. Pisaću o onome što je dobro i što ostaje nakon svega.
Htela sam na put oko sveta biciklom. Tražila sam društvo, očekujući dvoje-troje ljudi, drugara, s kojima ću se upustiti u tu avanturu. Neočekivano, javio se Brajan, sa drugačijom vizijom kako takvo putovanje treba da izgleda. Kockice su se poklopile kao u kakvoj bajci. Ili smo mi želeli da je stvorimo i proživimo.
I krenuli smo skupa, s velikim očekivanjima. Možda je to bila greška. Očekivanja su se polako topila, svodeći i našu priču na sasvim običnu, premda u neobičnim uslovima. Dok je trajalo, bilo je lepo i bilo je vredno napora. Pogurali smo jedno drugo da krenemo u ostvarivanje svojih snova. Zahvaljujući Brajanu, koji ima veliko kampersko-biciklističko iskustvo, naučila sam mnogo toga. I sada, nakon pet meseci na drumu, pet meseci pod otvorenim nebom, mogu slobodno da kažem da sam prekaljeni cikloturista.
Kako na turu nisam krenula radi Brajana, neću je ni prekinuti zbog njega. Nastavljam trenutno sama, a pokušaću da nađem društvo za dalje. Plan je da se zadržim u Grčkoj tri meseca ili nešto kraće, potom u Turskoj isto toliko (što će umnogome zavisiti od finansija). Volela bih da iz Turske “skoknem” u Gruziju, Jermeniju i Azerbejdžan, i ako to uradim, najverovatnije će biti usred leta. Najkasnijepočetkom jeseni, krećem preko Irana i Pakistana za Indiju. Ako ima zainteresovanih za ovu avanturu ili deo puta, saputnici su uvek dobrodošli.

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
most voted
newest oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Гоца
Гоца
12 years ago

Толико сам оклевала…(ти сигурно знаш шта бих ти рекла). А друго: ове твоје ВЕСТИ ишчекујем од овог момента са извесном зебњом, али исто тако ми је јасно да ћеш ти свакако следити свој инстинкт. Зато знај да мислим на тебе, нека те Бог чува

Snezana
12 years ago
Reply to  Гоца

Goco, hvala ti puno. Sve je ok za sada. Sinioć sam srela Brajana, stigla sam ga u Astakosu i imali smo zajedno kamp a vozićemo još par dana zajedno. Ko zna koga ću još sresti narednih dana. Samo sam mnogo opreznija nego pre. Pozdrav iz Astakosa

Anci
Anci
11 years ago

Snezana, ti si jedna hrabra i odlucna zena. Tvoja recenica: “Nisam krenula na put zbog Brajana…” mnogo govori o tebi. Tvoji prijatelji sigurno brinu i zele ti najbolje, ali njihovi komentari mogu mnogo da odmognu tvojoj odlucnosti. Citam tvoj blog povremeno ali sam resila da se vratim i krenem od pocetka. Znam da si nastavila put i da te ceka jos mnogo prelepih momenata. Samo napred! Zelim ti svu srecu, ljubav prema tome sto radis i jedno veliko HVALA u ime covecanstva, sto pratis svoj san!
Pregrst pozdrava iz Beograda
Anci sa “kriticne mase” :)))

Leonard
12 years ago

DON’T YOU GIVE UP ON ME, NOW sister in spirit!
I used to like a quote from Hesse:
Anyone who goes far, the world looks different from what it really seems.
And if at home evoking by the word, they say, he is telling lies.
Only this believes the people dulled herd, which gropes, which shows the eyes.
Inexperience, that has stayed at home, won’t give this story little faith.
Slovenec (The beginning of my journey in…?)

Snezana
12 years ago
Reply to  Leonard

Leonarde, ajmo na put. Kreni i ti!

rade
rade
12 years ago

Zao mi je sto si se rastala sa svojim saputnikom. Ja bih dobro razmislio kako dalje ali sada preovladava misljenje da ovakav poduhvat nije moguce sam izvesti. Treba sacekati drugu priliku. Kada si opisivala situaciju kada je bilo nevrijeme one noci nisam mogao da shvatim da je tvoj saputnik mirno lezao i citao dok si se ti borila da ti vjetar ne odnese sator. Je li to tipicno americko shvatanje pomoci u nevolji ili je tvoj saputnik takav. Mislim da ne zasluzuje da se o njemu vise prica i neka si ga otkacila. Ali , draga djevojko, ne rizikuj vise.… Read more »

Snezana
12 years ago
Reply to  rade

Pa, šta reći 🙂 Ima gi razni, a o ‘pokojniku’ sve najlepše 🙂

Canak
Canak
12 years ago

Ja sam prijatelj Bureta Bajkonija. Zadnjih mesec dana sam čitao opise Vaseg putovanja, i svaki put, kada bih zavrsio čitanje, poželeo bih Vam lepo vreme, makar da ne pada kiša. Već od Budve, kazao sam Buretu, nešto ne štima u njihovom odnosu, naročito se to videlo (kasnije sam pročitao komentare i sa prvog dela putovanja) kada bi naišli dani sa kišom i lošim vremenom. Nažalost, Vaše doživljaji i opisi sa puta po Siciliji, kasnije po Slovačkoj i severu, i zadnjih dva meseca do Grčke, se razlikuju u mnogo čemu, što se vidi u Vašim komenatarima puta, događaja, druženja, količini i… Read more »

Snezana
12 years ago
Reply to  Canak

Dragi Branko, znam od Raše za Vas i hvala Vam što ste se javili i što brinete. Znam da mi ghovorite kao stariji brat ili možda otac, a i moj otac bi, da je živ, vsigurno slično rekao. No, problem je što ja nikad nisam mnogo slušala moje roditelje 🙂
Veliki pozdrav i hvala na brizi!

željko
željko
12 years ago

a šta misliš da se pomirite pa da nastavite zajedno,makar zbog zamišljenog puta?
http://www.youtube.com/watch?v=plRTq3ujxIU

Snezana
12 years ago
Reply to  željko

Nije izvodljivo, a nismo se mi ni posvađali.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x