Već volim Laos

Ovo je prekoredni post, pre dva teksta koja su mi preostala o Kini ali ih još nisam napisala. Javljam se zbog ljudi koji brinu ako me dugo nema.
Pre dva dana sam ušla u Laos. Do poslednjeg trenutka u Kini imala sam cimanja, ali nekako me na kraju pustiše da izađem iz zemlje. I uopšte nisam sigurna da ću se tamo vraćati na proleće.
Laos — to su brda, džunga, sojenice od bambusa i mnogo dece koja jure da mi kažu “Hello!” ili “Bye” ili “Srećan put (na laoskom)”. Mladi na motorima usporavaju da bi me pozdravili, iz retkih vozila obavezno svirnu a kada prođem kroz neko selo, prekidaju posloveda bi se javili. Osmesi, osmesi, osmesi — toliku srdačnost nisam doživela još od ALbanije. Osećam se odlično uprkos gomili novih problema koji su me stigli  (zbog gubitka kreditne kartice, polomljenih šipki šatora, gorionika koji opet ne radi). Ovde je putnik dobrodošao i osmeh mi ne silazi sa lica.

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
most voted
newest oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Voja
Voja
11 years ago

Upravo sam se spremao da ti posaljem mejl i da pitam da li si stigla na vreme da izadjes iz “PRC”. Sa nestrpljenjem čekamo redovne javke. Pozdrav i srećno – Voja

Aleksandar
Aleksandar
11 years ago

Srećno 🙂

mara
mara
11 years ago

Kinezi su me razočarali, baš ! Nisam imala bolji utisak ni do sada, posmatrajući ove Kineze koji su ovde kod nas ali sam mislila da su bar malo bolji oni tamo, u svojoj zemlji, kao domaćini . No, prošla si i to iskustvo i videla si bar nekoliko lepih i interesantnih stvari. Zelim ti mnogo lepše i prijatnije putovanje. Kako vidim, već se bolje osećaš u Laosu .
Mnogo, mnogo mi je zao što imaš sve te probleme.
Puno te pozdravljam

Ivan
Ivan
11 years ago

Snežo, želim samo da te pozdravim!
P.S. – kako funkcionišeš bez kreditne kartice, tj. imaš li načina da to regulišeš?

Charolija
11 years ago

E da znaš da i ja volim Laos tj. neizmerno sam srećna što si napokon napustila Kinu. 😀 Redovno putujem sa tobom, pozdrav i srećno. :*

Nevena NS
Nevena NS
11 years ago

Slažem sa sa Charolijom. Odmah mi nešto lakše! Valjda će se i to sa karticom srediti!

Vesna
Vesna
11 years ago

I meni bas drago sto si konacno izasla iz Kine, i sto si zasla u plemenitije predjele. Oseca se i po pisanju da ti prija promjena. Jos samo da se rijesi taj problem sa karticom.

Nenad
Nenad
11 years ago

Evo i ja da pozdravim, ali i da priupitam za sator i gorionik. Nije to nista manji problem od kartice. Nekako previse iskusenja odjednom…

cikloturist
11 years ago

Primas li slucajno suputnike da pedalaju zajedno s tobom? Pozz

Snezana
Snezana
11 years ago

Hvala vam svima na lepim željama. Problem s karticom je u fazi rešavanja, nadam se da ću ga brzo i rešiti.
Gorionik je takođe ozbiljan problem i nemam pojma šta da radim jer ni nakon čišćenja nema nekog poboljšanja. A Laos je inače skuplji od Kine, koja nije jeftina, jer svu robu i hranu uvozi od Kineza.
Cikloturisto, poslala sam ti mejl. Dobrodošlo je društvo, samo se javi da se organizujemo.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x