Humanitarna vožnja na Krovu sveta

 

 
 LINK ZA CROWDFUNDING KAMPANJU
 
Za nekoliko dana kećem u svoju možda najveću avanturu: voziću Pamirskim platoom u Tadžikistanu. Pamir hajvej je drugi najviši autoput na svetu, s tim što tu reč treba shvatiti uslovno, budući da većom dužinom ne postoji asfalt i da i put i predeli kroz koje prolazi više liče na Mesečevu površinu, nego na zemaljske pejsaže. Nedeljama se neću spuštati sa visina iznad 3500 m, preći ću desetak prevoja preko 4000, kao i najviši vrh, Aikbaikal, koji se nalazi na 4655 mnv.

Usred priprema, zatekla me je jedna potresna priča. U jednom komentaru na mom Fejsbuku, izvesna Nada Vitorović iz Požege ostavila mi je molbu za pomoć. Ali nije molila za sebe.

Odmah sam se setila jedne druge Nade i jedne Zore, komšinica koje su brinule o mojoj teško bolesnoj majci do zadnjeg časa kao da su joj rod najrođeniji. Da li je i ova Nada jedna od tih anđeoskih duša?
Morala sam to da proverim.
Zamolila sam Fejsbuk prijatelja Dejana Kostića iz Požege da lično ode u selo Gornju Dobrinju, da se raspita o baki i unucima, kao i o komšinici Nadi. Dejan i njegova devojka otišli su u selo i sve istražili, te su mi poslali sledeći izveštaj:

I tada se rodila ideja: vožnju na Pamiru posvetiću baki i njenim unucima. Preći ću preko prevoja visokog 4655 m, da bih sakupila 4655 dolara za sanaciju njihove kuće. Voziću na Krovu sveta za njihov krov nad glavom.
 

A sve vas koji pratite moju avanturu, molim da se uključite prema svojim mogućnostima. Ne mora to da bude novčana pomoć: možda možete da ustupite građevinski materijal, ili da uradite nešto na kući bez nadoknade, ili da Dušanu nađete kakav-takav posao. Svaka pomoć je dobrodošla.
Kada je reč o novčanim donacijama, jako mi je bitno da istaknem da će svaki dinar, svaki cent biti prosleđen baki Živani. Troškove moje ture pokrivam sama, a sve što se sakupi tokom ove vožnje, sve do zadnje pare namenjeno je porodici Đolović.
Dinarske uplate možete izvršiti direktno na račun Živane Đolović u Intesa Banci:
160-5300101988025-75
Za devizne uplate, kliknite na DONATE na crowdfunding kampanji (u opciji EDIT, izmenite proviziju na 0%).
Ukoliko želite da stupite u kontakt sa ovom porodicom kako biste im ponudili neki drugi vid pomoći, molim vas da kontaktirate Nadu Vitorović na telefon:
+381 60 351 6611
Za sva eventualna pitanja, možete mi pisati na mejl ciklonomad@gmail.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x