Milion koraka za dečja svratišta

U Beogradu postoje dva Svratiste za decu, Beograd za decu koja žive i rade na ulici. U njima mališani mogu da jedu, da se okupaju, da dobiju čistu odeću, tu imaju mesto za učenje, za igru, a najbitniji od svega je – osećaj kao da žive u svojoj kući. Ovo poslednje rekla su sama deca.

Tim psihologa, specijalnih pedagoga, socijalnih radnika iz nevladine organizacije Centar za integraciju mladih radi na tome već petnaest godina. Osim što su omogućili da deca ulice nađu svoj drugi dom, pokrenuli su i Kafe bar 16, u kome deca mogu da rade od svoje šesnaeste godine i tako se lakše integrišu u društvo.

U saradnji sa njima, organizujem humanitarnu akciju ‘Milion koraka za dečja svratišta’. Devetog maja, kada je i rođendan svratišta, krenuću na pešačenje dugo 1000 km, što približno iznosi milion koraka. Svaki korak na tom putu “prodavaću” za jedan dinar, koji ćete moći da donirate direktno na račune svratišta. Milion koraka – milion dinara.

Cilj nije mali, kao ni put koji ću preći. Ali misliću na to da će sa svakim mojim korakom, sa svakim dinarom koji se donira, deci ulice biti još lepše u njihovim svratištima. Kao kod prave kuće.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x