Soljipuli, ili o uspehu

Sadržaj mogu videti samo članovi. Postani član!
Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
most voted
newest oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Maja Z
Maja Z
3 years ago

Čitajući o gazenju snega, setila sam svog iskustva na usponu pre godinu dana, po tek uprtom snegu. Znam kako je kad stopalo propada u hladan mulj u cokuli, u kojoj sneg se topi, a nema kamasni. Setila sam se i svog plakanja pred vrh Galicice jer više nisam mogla ni korak po kamenju, i gubljenja staze, i stopiranja od sat vremena jer niko ne staje. Sva tri iskustva u jednom su opisana i stopljena u ovom jednom. Uspeh je već imati to iskustvo. Uspeh je ispričati drugima, podeliti, ohrabriti. Uspeh je biti ranjiv. Uspeh je slediti svoje snove, kud god… Read more »

slavica@medakovic.in.rs
slavica@medakovic.in.rs
3 years ago

Opisuješ uspeh kao svetlost koja menja boje i nijanse,ali ne i njihov sjaj.Shvataš da je najvažnije u jednoj od tih prelepih boja prepoznati sebe i svoje mogućnosti u datim okolnostima,jer uspeh je i ne podleći iskušenju koje priziva opasnost. Nakon čitanja,razmišljam kako je uspeh za jednog pisca upravo ovakva iskustvena redefinicija uspeha pretočena u opis svetlosti neogračenog spektra boja istog intenziteta sjaja koji osvetljava, ali ne može ni da izbledi ni da sagori datu lepotu boje. Uspeh je kad tvoja misao kao pisca poprimi takvu univerzalnost- da se svako u njoj može prepoznati jer je jednostavno istinita. Uspeh je umeti… Read more »

slavica@medakovic.in.rs
slavica@medakovic.in.rs
3 years ago
Reply to  snezana

Hvala tebi Snežana na inspirativnosti.

cerevican
cerevican
3 years ago

(posve kratko) ….šta je uspeh ?……kada priznaš sebi neuspeh

mar1ca
mar1ca
3 years ago

Sa vrhom, ili bez njega, ovi predeli deluju predivno! Mir i tišina, pa i svežina zbog snega, deluje umirujuće. 🙂 Ja redovno menjam planove na planinama. Meni se jednostavno čini da je “isterivanje” zacrtanih ciljeva bespotrebno. Gde je užitak ako sve mora da ide po zacrtanom planu? Na kraju krajeva, dok nisam na stazi kako da znam unapred i kako ću se osećati tog dana i koji bi mi se staza mogla više svideti? Baš sam fleksibilna što se prirode tiče. Ne znam da li sam ikada zapravo prešla identičnu rutu koju sam “planirala”. 🙂 Planiranje izleta u prirodi, višednevnih… Read more »

koviljkastambolija@gmail.com
koviljkastambolija@gmail.com
3 years ago

Snežana, zaista teška avantura ali zahvaljujući svojoj pameti, hrabrosti i msloj sreći , ti uspevaš u svom naumu. Taman sam pomislila da ti ne može ni jedan muškarac parirati kad pojavi se Čileanac?. Ostaje još misterija kako li imaš toliko entuzijazma za sve svoje poduhvate?.Svaka ti čast imaćeš šta da ostaviš sunarodnicima, da vide kako je moguće ostvarivati nemoguće misije. Verujem da će mnoge generacije čitati o tebi.

Spes
Spes
3 years ago

Uspeh je biti u skladu sa sobom i svojim trenutnim mogućnostima – prepoznajem ovde sopstvenu redefiniciju uspeha koju sam skoro napravila. Mudrost dolazi sa vremenom i iskustvom.

vema
vema
3 years ago

Šta reći o svemu što smo videli i pročitali. Uvek taj optimizam neka te uvek prati. Ti si zacrtala svoj put i ne odustaješ čak i kada naidješ na prepreke u vidu snega. I dalje se divim tvojom moći zapažanja da sve to preneseš na papir i da nam omogućiš da i mi uživamo u tome kao da smo tu pored tebe Priroda je božanstvena a sve deluje netaknuto. Biće još uspona na vulkane na tvom putu. Neka te sreća prati.

Lula
Lula
3 years ago

Ma bravo Snezana, po stoti put izgovaram to glasno posle procitanog teksta! Taj osecaj bele tisine sam i sama jednom osetila, doduse u selu Močioci podno planina Mučanj i Gradac gde sneg napada krajem novembra i nestaje u martu, aprilu. Šetala sam i samo u jednom trenutku shvatila da sam potpuno sama u toj belini. Odlicno se secam tog straha koji mi je pokvario spokoj koji sam do tog trenutka osecala. Treba znati kad odustajes, bravo Snezana!!! I na kraju samo da primetim da te zene mnogo vise prate nego muskarci. Mislim da su ljubomorni na tvoju slobodu i hrabrost… Read more »

SaskaRon
SaskaRon
3 years ago

Svaka čast, meni je to podvig. Samo sneg bi bio dovoljan da me odvrati od pomisli na taj vulkan, makar me nosili do njega. Ne mogu svi biti istraživači, treba biti rođen za avanturu. A vulkani tek dolaze, nema razloga za žaljenje, gusto su načičkani u Centralnoj Americi, biće izazova. Svakodnevno gledam jedan kroz prozor, sa priličnim strahopoštovanjem. Barú. A na jedan sam se i popela – Poás. Nije bilo snega 🙂

milena1983
milena1983
3 years ago

Uspeh je i kada od nečega odustaneš na vreme

Ranka
Ranka
3 years ago

…tvoje fotografije koje me “obaraju” – čuvam u posebnom folderu _gomila se broj 🙂 /sve sjajno. !

Maja Radičević Cakić
Maja Radičević Cakić
3 years ago

Uspeh je sačuvati život. Uspeh je sačuvati zdravlje. Uspeh je nastaviti put i svakodnevno biti zahvalan za sve “svetlosti različitih nijansi”.

Maja Radičević Cakić
Maja Radičević Cakić
3 years ago

Kao i uvek fotografije su divne, a prva mi je najdraža. Sve je tu: bicikl i put, planine i doline, blistav dan i daljine … Posebno želim da se zahvalim na slici arakuana izbliza – bockavi lepotan.

Sasa B
Sasa B
3 years ago

“Uspeh se meri ne u odnosu na sam cilj (i druge ljude koji takodje streme ka njemu), vec u odnosu na nas i nase snage i mogucnosti.” Tacno tako. Svaka cast i srecno dalje!
Srecan rodjendan (sa malim zakasnjenjem)! Srecan i vedar put 🥂 !

22
0
Would love your thoughts, please comment.x