Plan za 2016/17.

‘Provetravanje mozga’ na šestodnevnoj turici (uskoro ću napisati blog o tome) nije mi značilo samo kao pauza od pisanja, već mi je pomoglo i da najzad odlučim kuda dalje. Ovo je prilično precizan plan, ukoliko me i vi koji me pratite budete podržali sa svoje strane, kupujući moje naredne knjige – jer na taj način se finansiram.
2016. Februar-mart – Hanoj, Vijetnam, rad na rukopisu nove knjige.
2016. April-maj – nastavak pedalanja: Halong Baj (Vijetnam), Naning (Kina), Makao i Hong Kong. U Makaou apliciram za tajvansku vizu. Ako ima naših koji žive na Tajvanu, molim da mi se jave, jer će mi možda biti potrebna pomoć za dobijanje vize (pozivno pismo).
2016. Maj – izlazak nove knjige, sa naslovom „Nomad“ (I), te prodaja preko logističke podrške kod kuće. Najverovatnije neće biti kupovine u pretprodaji, pošto je prošli put ispao priličan haos. Neću dolaziti radi promocije.
2016. jun – Tajvan
2016. Jul-avgust-septembar – Japan
2016. Oktobar – Južna Koreja
2016/17. Novembar-decembar- januar (i možda februar) – Japan: volontiranje i pisanje nove knjige (rezervna kombinacija: odlazak na Filipine radi pisanja nove knjige).
2017. (Februar) mart-april-maj – objavljivanje drugog nastavka putopisnog romana “Nomad” (II), dolazak u Srbiju, promocije u regionu. Apliciranje za australijsku i novozelandsku vizu.
2017. Jun-jul-avgust…(pa koliko bude trebalo i moglo da se produžava) – Australija i Novi Zeland
2018. Latinska Amerika

 
Plan

Tema ima 9 komenara.

 • Poslala/poslao: Vlada | Objavljeno: 16.02.2016 20:59
  Bravo! To je taj plan! Uživaj u realizaciji.
 • Poslala/poslao: ivan | Objavljeno: 20.02.2016 12:22
  Samo napred!!!!!!!!!!!!!
 • Poslala/poslao: Marija | Objavljeno: 28.02.2016 00:29
  Svaka cast! Zaista si inspiracija i zelim sve najlepse i da proputujes ceo svet :)
 • Poslala/poslao: Milos | Objavljeno: 02.03.2016 09:15
  Ne mogu da verujem da su ti Filipini rezervni plan!!?? Ja sam upravo dosao odatle i osim sto je zemlja prelepa, ljudi su najsimpaticniji u celom regionu (a bio sam u svim okolnim zemljama)
  • Poslala/poslao: Snezana | Objavljeno: 02.03.2016 09:19
   Nisi vadio vizu iz treće zemlje pa ne znaš koliko je komplikovano da se dobije. Ja sam odustala još u Indoneziji, kada su mi u filipinskoj ambasadi rekli šta mi sve treba, gore nego za austrlijsku vizu. No, čujem da je iz HK-a dosta jednostavno. I promenila sam plan, tako da ću verovatno ići tamo naredne zime. Mada, ja sam sa teretom od 60 kg, a ne može se drugačije nego avionom, tako da maksimalno izbegavam ostrvske zemlje do kojih ne postoji feri prevoz.
 • Poslala/poslao: Srdjan | Objavljeno: 03.03.2016 08:35
  Draga Snezana, Vec par dana neprekidno citam Vas blog i potpuno sam fasciniran Vama. Ovo sto radite je potpuno fenomenalno, kud vas ranije nisam otkrio... Ujedno sam srecan (sto sam Vas pronasao) i tuzan iz razloga sto privodim kraju iscitavanje svake Vase napisane reci na blogu.u zelji da vec koliko danas opet citam nesto novo. Vasu knjigu cu naravno kupiti cim odem na godisnji u Srbiju ali svakako da planiram ovako nesto u narednim godinama da radim. Mozda ne kao Vi sto radite, ali svakako ce biti istrazivacki i spontano. Skoro sam se vratio sa svog putovanja iz Sri Lanke i mogu Vam reci da sam fasciniran i odusevljen toplinom naroda i pejzazima, pa ujedno nadam se u nekom narednom periodu da ocekujem i Vase prelepo pisanje o ovoj zemlji ili mozda i o Indiji ukoliko bi isli i taj deo da posetite. Ne znam sta da Vam kazem osim veliko HVALA za sve ovo do sada jer ste u meni probudili neku neobjasnjivu emociju i bio bih srecan da Vas nekom prilikom upoznam. Sve najlepse Vam zelim od srca!
  • Poslala/poslao: Snezana | Objavljeno: 04.03.2016 17:16
   Zdravo Srđane, Malo sam u gužvi pa kaskam sa odgovorima. Hvala veliko na čitanju, drago mi je da vam se dopada sve ovo, a pisanje ponajviše - lepo je to čuti, ohrabrujuće :) U Indiji nisam bila a i ne verujem da ću ići, ali bih u Šri Lanku voelal da odem. Problem je što je malo izolovana ako se ne nastavi dalje, kroz Indiju, jer mora da se leti, što sa 60 kg overweighta nije najzgodnije :/ Za čitanje-pisanje, ja sma usporila dosta, ali i vi to brzo pročitaste :) dajem sve od sebe da ubuduće opet redovnije pišem blog, ali znate kako ono ide: "malo rukah, malena i snaga" :) P.s. i odbor došli na blog :)
 • Poslala/poslao: Milorad | Objavljeno: 01.06.2016 09:59
  Srdačan pozdrav Vi ste mi velika inspiracija , pošto sam imao slične ideje ali nisam imao snage da ih realizujem.Medjutim sada sam nekoliko meseci do penzije...još sam u popriličnoj kondiciji , ali sam se opredelio da na put krenem sa još jednim drugarom,preuredjenim kombijem. Pravim plan puta, pratim Vaše putovanje i crpim nešto od Vaših iskustava.Za putovanje biciklom sumnjam da bih imao kondicije,medjutim putovanje kombijem ću isplanirati tako da ne bude prebrzo,bavio sam se dugo i fotografijom,sve bih to kombinovao a sada pre puta obnavljam malo znanje iz istorije i odprilike planiram šta bih sve mogao da vidim. Ponovo srdačan pozdrav i povremeno ću Vam se javiti...možda mi date dodatno neku ideju...
  • Poslala/poslao: Snezana | Objavljeno: 01.06.2016 16:37
   Držim palčeve! Srećno! Možda nam se putevi negde ukrste :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *