Ritam u izolaciji

Sadržaj mogu videti samo članovi. Postani član!

33
Leave a Reply

avatar
16 Comment threads
17 Komentari
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
mar1casnezanajelchicaruza_na_bicikluvema Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
nikvet_pn
Member
nikvet_pn

Pera Patagonič?

mar1ca
Member
mar1ca

Ja sam nervozna kao pašče od kada su nam uveli mere izolacije. Ovo tvoje pitanje “Da li je moguće da taj osećaj proističe samo iz saznanja da nemam izbora?” je zapravo meni pomogao da se psihički smirim. Odgovor je u mom slučaju “Da” iz prostog razloga što sam vrlo samo- i solo-(dopiši šta hoćeš) i strašno me pogađa kada se nađem u situacijama koje su mi spolja nametnute. Drugi, vrlo bitan faktor je što su sve ove mere isključivo političke. To je npr. izuzetno upadljivo u Singapuru, sad od kada je broj novoobolelih eksplodirao u kolektivnim smeštajima za radnike migrante.… Read more »

charuga77
Member
charuga77

Kolektivna psihoza i nervoza definitivno se uvukla u ljude.
Sa suprugom sam utvrdio dobar brak, celodnevno zatvoreni sa detetom i psom, samo se jos vise vezali. To je bio nas test. Dok su komsije iz zgrade se samo svadjali.
Ovo je test za tebe. Mozes samo jaca izaci iz ovoga. Na nama je…

cerevican
Member
cerevican

sve je vreme ovog sveta….u našemu posedu….kako li ga rasporedit’……u trajanja (ne)dogledu

ljiljana.svetlo
Member
ljiljana.svetlo

to pitanje mi se nametnulo pre par godina sedeći u parku na Tašmajdanu i pričajući sa čerkom, da smo zadni put sedele na klupi na Tašu kada je ona bila mala.Znači nešto što nam je dostupno a znamo da je tu makar ga i ne koristili je ok. ali da odem da živim na selu i da mi to više nije dostupno da nije tu u mojoj blizini bi mi falilo iako ga nisam koristila. vrlo intrensantno, onda sam shvatila da je sve zbog stanja našeg uma.

Migas
Member
Migas

Eh,stvarno bi bilo lepo kada bi mogla da ga povedes sa sobom ali to je testo izvodljivo nazalost.

Spes
Member
Spes

Generalno gledano, prinuda nije odgovarajuće okruženje ni za šta, a naročito ne za kreativno izražavanje bilo koje vrste. Sada, osim prinude, svi smo izloženi stresu i različitim strahovima. Ja sam na kraju odustala od prisiljavanja sebe da započnem makar najmanju sliku. Umesto toga, radila sam ono za šta inače nemam dovoljno vremena – čitanje i spavanje. Paradoksalno, to mi je pomoglo da se opustim i da počnem da prihvatam stvari, umesto da pokušavam da se borim sa nečim što ne poznajem. Ovde se ukida vanredno stanje, mnogi smatraju prerano. Videćemo šta će to doneti.

Tara70
Member
Tara70

Citajuci tvoje objave osecam slobodu tvog zivljenja i osecam se lepo😊 Mnogi su pomislili kao i ja da nisi mogla izabrati lepse mesto za izolaciju da sumiranje prozivljenog pretvoris u u dobru knjigu koju cemo jednog dana sa uzitkom citati…svaki naredni dan da ti bude bolji od prethodnog od srca zelim…😘

vema
Member
vema

Tvoje priče sa daljine o tvojoj izolaciji drugačije su od naših. Toliko su zanimljive da sam i ja zavolela tog malog psića koga si nazvala Perro. U ovo vreme naše izolacije svako je mogao da pronadje sve što ga zanima. Ja sam pronašla da mogu da gledam opere, baletske predstave, drame ne samo kod nas iz Beograda, već iz Novog Sada, Subotice, Kruševca, Sarajeva a iz Zagreba. Tamo sam na njihovom sajtu, mislim na Zagreb, odgledala predivnu baletsku predstavu o austrijskoj princezi Sisi. Mogli su se gledati razni filmovi, serije. Meni je najgore bilo kada sam morala da ustajem u… Read more »

tamdundo
Member
tamdundo

Pero je divam♥️♥️♥️,a ova izolacija i taj dio o moranju i slušanju mjera je šou,koliko vidim teže meni pada nego mojim pubertetlijama doma(15i 20god),…Hvala vam na ovome i samo pišite i objavljujte videa,meni je i ovo super i veoma zanimljivo..

Molder72
Member
Molder72

Prelepa je priroda Patagonije! Izolacija koja nam je nametnuta nikada nije ista kao ona na koju se sami odlučimo jer tada imamo izbor i znamo da je uvek možemo prekinuti i nastaviti dalje. Uglavnom, kao i uvek, želimo ti svu sreću i mislimo na tebe!

mpagencija.paroski
Member
mpagencija.paroski

Snežo ovo je test za sve ljude i mislim da posle “ovoga” ništa neće biti isto kao pre. Dobar je ovaj test “izdržljivosti”, mnada smo mi navikli na sve i svašta. U ovim okolnostima dobra su preispitivanja samog sebe i drugih, učimo jedni od drugih (ako želimo), pričamo, više se družimo…Iz ličnog iskustva, tokom ovog perioda, vidim da je dobro što smo zajedno (ima nas ukupno 9 u porodici, ali ne živimo zajedno), sada imamo vremena za druženje, zajedništvo. Stalno radimo, svi smo zauzeti i ne znam kada smo se ovako okupljali (u kući na selu)tokom “neradnih”vikenda! Malo nam smeta… Read more »

Maja Radičević Cakić
Member
Maja Radičević Cakić

“Kao šlag na tortu” za kraj jednog lepog slavskog dana, stiže tvoja priča i u njoj meni najdraži deo sa fotografijom koja budi neka lepa sećanja i unosi radost – plavetna reka, jesenje boje, sunce i pas. Sve je tu sloboda. Hvala.

ruza_na_biciklu
Member
ruza_na_biciklu

Tog Belgijanca Put očigledno nije, za sada, uspeo da promeni. Ima još vremena (a možda i nema). Što se karantina tiče, poznajem nekoliko ljudi koji su, zbog svog zdravstvenog stanja, na neki način stalno u karantinu. Da li se iko od nas, uslovno rečeno zdravih&pravih zapita kako je tim ljudima koji su i u redovnom stanju u karantinu.

ruza_na_biciklu
Member
ruza_na_biciklu

P.S. Da li znaš kako je Bartul prešao iz Paname u Kolumbiju? Darien je (nekada) bilo nemoguće proći kopnom.

jelchica
Member
jelchica

Ništa, još da Peru Kompanjeru središ papire pa da krene za tobom kad dođe vreme 😀